CNN geeft 13 redenen waarom Rotterdam Europa’s nieuwe ‘capital of cool’ kan zijn.

Waar Rotterdammers het al jaren over eens zijn begint nu ook elders in de wereld op te vallen. Op de site van CNN Travel Insider is een artikel te lezen over Rotterdam als mogelijke nieuwe ‘capital of cool’.

Stuart Forster van CNN somt dertien goede redenen op waarom deze vraag te rechtvaardigen is; “Rotterdam – Nederland’s tweede grootste stad en de grootste haven van Europa – beleefd momenteel een transformatie van een stad die geplaagd is door groot-stedelijke problemen naar een hippe plek om te bezoeken of te leven. Opererend in de schaduw van Amsterdam, hebben recentelijke crowdfunding initiatieven en opvallende nieuwe architectuur de vibe en beeld van Rotterdam geholpen.

De vraag is nu, heeft deze stad van 630.000 mensen uit 170 nationaliteiten, de referenties om  als de nieuwe ‘coole’ hoofdstad van Europa te worden beschouwd?”

Stuart Forster somt als reden o.a. de musea maar ook de openbare kunst en beelden in de stad, de ‘mind-blowing’ markthal, Stirr – ’s lands beste cocktailbar, De Luchtsingel op de Schiekade, het nachtleven van de Witte de Withstraat, RotterZwam in het voormalige Tropicana, de transformatie van Katendrecht en de gedurfde architectuur in de Rotterdam.

Genoeg redenen om niet alleen Rotterdam te bezoeken maar ook in te investeren. Het artikel is te lezen(engels) op de website van CCN. LINK